Syp Wynia Premium Corner

De diversiteitsindustrie draait op een mythe

Door Syp Wynia - 17 maart 2018

 

Het Nederlandse bedrijfsleven lijkt in de ban van diversiteit. Er is zelfs een ‘charter’ opgesteld door de Stichting van de Arbeid, een divers geheel van ondernemers en vakbonden. Het wordt georganiseerd door de Sociaal-Economische Raad waar voormalig PvdA-politicus Mariëtte Hamer voorzitter is. Die krijgt daarvoor subsidie van het ministerie van Sociale Zaken, verstrekt door de vorige minister, Lodewijk Asscher (PvdA).

Gemeenten en provincies zijn ook druk in de weer met diversiteit, net als universiteiten en hogescholen. Ze hebben een diversiteitsbeleid, diversiteitsambtenaren, docenten ‘diversiteitsvraagstukken’ en ook diversity officers – want veel diversiteit speelt zich af in het Engels. In Amersfoort leidde het diversiteitsbeleid onder meer tot het in regenboogkleuren schilderen van betonnen paaltjes.

Timmermans wil Oost-Europese landen diversiteit opdringen

Van Frans Timmermans, PvdA-politicus te Brussel, is bekend dat hij in diversiteit zowel de gewenste realiteit als de wenselijke toekomst ziet. Hij wil Oost-Europese landen die te weinig diversiteit zouden hebben, de diversiteit opdringen. Want diversiteit, je ontkomt er niet aan.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van Elsevier Weekblad. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner
Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.