Robbert de Witt Premium Corner

Inderdaad, westers front tegen Moskou is indrukwekkend

Door Robbert de Witt - 27 maart 2018

Buiten Europa en Noord-Amerika wordt ‘het Westen’ vaak beschouwd als een eenheid. Maar in de praktijk is er zelden eensgezindheid. Elke westerse regering heeft zijn motieven en belangen. Juist daarom is de solidariteit met Londen, dat Rusland straft voor de gifgasaanval op de overgelopen Russische spion Sergej Skripal en zijn dochter Julia, zo buitengewoon – en welkom.

Sinds maandagmiddag hebben meer dan twintig landen in totaal ruim honderd Russische diplomaten uitgewezen. Dat Baltische landen en Polen de Britten volgen, is niet zo verrassend – deze landen hebben vanwege de Sovjettijd immers een begrijpelijke diepe afkeer van Moskou. Maar een land als Italië, dat traditioneel vaker de zijde van Moskou kiest, doet ook mee. Opmerkelijk.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.