Gerlof Leistra Premium Corner

Haags blowverbod verdient brede navolging

Door Gerlof Leistra - 17 april 2018

Het per direct afgekondigde blowverbod op dertien plaatsen in Den Haag en Scheveningen past in het offensief van justitie en politie tegen drugsgebruik. Eindelijk wordt de overheid wakker. Nu de handhaving nog serieus nemen. Alleen dan hebben strenge regels zin.

Vooral in grote steden is op veel plaatsen de wietgeur bijna te snijden. Voorbijgangers worden nog net niet stoned van de walm. De overlast van blowers op pleintjes, in portieken en parken is groot. Veel mensen voelen zich onveilig door de aanwezigheid van luidruchtige groepjes. Het is terecht dat de gemeente Den Haag daar nu met een verbod op het gebruik van softdrugs in dertien gebieden paal en perk aan stelt.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.