Robbert de Witt Premium Corner

Hèhè, eindelijk: EU veroordeelt Abbas

Door Robbert de Witt - 05 mei 2018

Vertegenwoordigers van de Europese Unie hekelen de antisemitische uitspraken van de Palestijnse leider Mahmoud Abbas. Maar waarom gaan er nog steeds jaarlijks honderden miljoenen naar deze ‘vredespartner’?

Afgelopen maandag suggereerde Abbas in Ramallah op de Westelijke Jordaanoever dat de Holocaust niet het gevolg was van antisemitisme, maar van ‘sociaal gedrag’ van de Joden zelf. De Palestijnse leider verwees naar ‘het berekenen van rente en andere financiële kwesties’. Dat er zes miljoen Joden zijn vermoord door de nazi’s is dus een beetje de eigen schuld van de Joden.

Abbas: ‘Wat wilde Hitler?’

Zoals Abbas ook al deed in zijn proefschrift in 1982, beweerde hij nu opnieuw dat Adolf Hitler en de Joden eigenlijk samenwerkten. ‘Wat wilde Hitler? Hij wilde dat het Joodse thuisland hem steunde.’


Verder noemde Abbas de staat Israël een ‘Europees koloniaal project’. De speech, een ‘geschiedenisles’ in de woorden van Abbas, werd live uitgezonden op de Palestijnse televisie.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.