Arthur van Leeuwen Premium Corner

Eindelijk! Regulering buitenlandse studenten

Door Arthur van Leeuwen - 16 mei 2018

Beter ten halve gekeerd, dan ten hele gedwaald. Dat mag de conclusie zijn nu universiteiten en hogescholen plannen presenteren om de instroom van buitenlandse studenten te reguleren. Met de publicatie van de Internationaliseringsagenda Hoger Onderwijs klonk maandag 14 mei het startschot voor een debat over concrete maatregelen. Ook minister Ingrid van Engelshoven (D66) van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap komt binnenkort met een ‘visie’ op het inmiddels brisante thema.

De emoties liepen flink op: over colleges in krukkig Engels, Nederlandse studenten die hun plek in de collegezaal kwijtraakten aan buitenlanders, de kosten voor de belastingbetaler. En vooral over bestuurders die op jacht naar inkomsten wegkeken bij de nadelen van die al te makkelijk heilig verklaarde internationalisering.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.