Jelte Wiersma Premium Corner

Go Guy (Verhofstadt)! Knip Facebook op

Door Jelte Wiersma - 23 mei 2018

De leiders van de fracties in het Europees Parlement grilden Facebook-oprichter en bestuursvoorzitter Mark Zuckerberg. Manfred Weber (CSU) en Guy Verhofstadt (Open VLD) waren in topvorm. Nu nog doorbijten en Facebook opknippen.

‘Wilt u worden herinnerd als een digitaal monster,’ zo vroeg de Belgische liberale voorman Guy Verhofstadt (Open VLD). ‘Kunt u mij overtuigen om uw bedrijf niet op te knippen?’ was de hoofdvraag van de christen-democratische fractieleider Manfred Weber (CSU). ‘Wie bepaalt wat gepubliceerd mag worden op Facebook?’ vroeg Nigel Farage (UKIP).

Het Europees Parlement is vaak ‘een feestcommissie op zoek naar een feest’, zoals premier Mark Rutte (VVD) ooit zei. Maar dinsdagavond lieten de fractievoorzitters zich van hun beste kant zien. Ze hadden Facebooks Mark Zuckerberg uitgenodigd uitleg te komen geven over de praktijken van zijn bedrijf. Het werd een fraaie vertoning.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.