Arthur van Leeuwen Premium Corner

Weinig kans kort geding tegen Engels aan universiteiten

Door Arthur van Leeuwen - 19 mei 2018

De vereniging Beter Onderwijs Nederland (BON) gaat de Universiteit Maastricht en Universiteit Twente voor de rechter slepen. BON beschuldigt de instellingen ervan buiten de wet om opleidingen in het Engels aan te bieden. Sterk staat BON niet.

Niet voor niets kiest BON Maastricht University en de University of Twente uit om een kort geding aan te spannen. Beide universiteiten bieden veel Engelstalige opleidingen aan. In Maastricht komt meer dan de helft van de studenten uit het buitenland, in Enschede een op de vijf. Daarnaast moet de Onderwijsinspectie het ontgelden omdat ze de wet niet handhaaft en geen actie onderneemt.

Het is een opzienbarende stap, die nieuwsgierig maakt naar de afloop. Want het geklaag over opleidingen waar slecht Engels sprekende studenten college krijgen van krukkig Engels sprekende docenten, rijzen de pan uit.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.