Arthur van Leeuwen Premium Corner

Halsema ja/nee? Wacht op haar daden

Door Arthur van Leeuwen - 28 juni 2018

Nu Amsterdam na een bizarre procedure eindelijk een nieuwe burgemeester heeft, hebben de burgers van de hoofdstad en hongerige columnisten een heerlijke kluif toegeworpen gekregen. De benoeming van Femke Halsema is omstreden, met als meest gehoorde bezwaren: Halsema kreeg alleen de voorkeur omdat ze vrouw is, ze is van GroenLinks en ze is geen bestuurlijk zwaargewicht. Kan zij Amsterdam wel aan?

Door haar Haagse leerschool is ze op één punt alvast fameus lastig te verslaan: de omgang met de media. Meteen na de bekendmaking stond ze dan ook niet juichend voor de deuren van de Stopera, maar hield ze op haar website heel verstandig de reactie beknopt. Eerst wachten tot de installatie. Waarnemend burgemeester Jozias van Aartsen (VVD) sprak de hoop uit dat Femke Halsema haar eerste lint mag doorknippen bij de opening van de Noord/Zuidlijn op 22 juli.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.