Nikki Sterkenburg Premium Corner

Humberto Tan had nooit hét gesprek

Door Nikki Sterkenburg - 08 juni 2018

Humberto Tan wordt, na vijf jaar een dagelijkse talkshow te hebben verzorgd, weg gedegradeerd naar Holland’s Got Talent. Het is te prijzen dat hij met RTL Late Night niet meedeed aan de scoringsdrift. Maar wie nooit hét gesprek van de dag is, is ook niet relevant.

Tan blonk de afgelopen vijf jaar vooral uit in eerbetonen, onder meer aan Thé Lau, aan Pharrell Williams en aan Marco Borsato. Het waren uitzendingen van mooie woorden, maar het is ook een genre dat niet had misstaan in De Wereld Draait Door of in een tv-show van Ivo Niehe.

Tan gaf gasten zelden tegenwicht

Lees het commentaar van Syp Wynia

Hoe Humberto Tan ten onder ging aan ‘diversiteit’

Slechts zelden had RTL Late Night een dusdanige urgentie dat je het als kijker even moest terugkijken. Áls er al tegenwicht werd gegeven, dan haalden andere gasten de kastanjes uit het vuur. Zo werd het pseudo-wetenschappelijke gehalte van het dieet dat werd gepredikt op het blog The Green Happiness gefileerd door culinair journalist Karin Luiten.

Hetzelfde geldt voor blogger Pauline Bijster, die aangaf door alle verschillende complottheorieën op internet niet meer te kunnen inschatten in hoeverre het verstandig was om haar vierde kind te vaccineren. Kinderarts Jan Peter Rake zat aan tafel om haar te wijzen op haar maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.