Arthur van Leeuwen Premium Corner

VMBO Maastricht: leraren zeker niet vrijuit

Door Arthur van Leeuwen - 25 juni 2018

Van 354 leerlingen aan het VMBO Maastricht zijn de eindexamens ongeldig verklaard. Twee scholen marchandeerden met de regelgeving voor het schoolonderzoek. Leerlingen gedupeerd, ouders terecht kwaad. Opnieuw zijn twee klemmende vragen aan de orde: waarom krijgen schoolbesturen zo veel ruimte, en waarom is de Inspectie niet scherper? Ook de leraren zelf gaan niet vrijuit.

Hoe wrang kan de werkelijkheid voor een scholier zijn? ‘VMBO Maastricht staat garant voor een mooie toekomst binnen het voortgezet onderwijs,’ belooft de school ­op zijn website – en dan blijkt dat je eindexamen plus schoolexamen door minister Arie Slob van Onderwijs (ChristenUnie) naar de prullenmand zijn verwezen. Omdat de leraren, de directie, het schoolbestuur en de raad van toezicht er een bende van maakten. Geen wonder dat leerlingen en ouders woest zijn.

Vraag één: wat nu? Vraag twee: hoe te voorkomen dat dit ooit nog eens gebeurt?

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.