Arthur van Leeuwen Premium Corner

Geen extra AOW voor zzp’er

Door Arthur van Leeuwen - 15 augustus 2018

Zzp’ers willen of kunnen vaak geen pensioen betalen, dus moet de overheid bijspringen met een vrijwillig en individueel op te hogen AOW. Althans, zo luidt het voorstel van de zzp’ers verenigd in Zelfstandigen Bouw. Een onzalig plan: daar is de AOW ten principale niet voor. Bovendien betalen andere burgers straks de rekening.

Het was te verwachten. Het aantal zzp’ers neemt toe en de meesten zijn niet in staat om te sparen – of willen dat niet – voor een toereikend pensioen. Dus zijn ze straks aangewezen op alleen een AOW-uitkering. En dus komt de rijke staat in beeld om de helpende hand te bieden.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.