Arendo Joustra Premium Corner

Makkelijk om via #MeToo mannen met macht uit te schakelen

Door Arendo Joustra - 08 augustus 2018

Het Concertgebouworkest moet wel erg zeker van zijn zaak zijn geweest. Anders had het zijn chef-dirigent Daniele Gatti niet op staande voet ontslagen. Want daar komt zijn snelle vertrek in feite op neer.

Op 26 juli publiceert The Washington Post een artikel waarin twee zangeressen de 56-jarige Italiaan beschuldigen van seksueel wangedrag in 1996 en 2000. En al een week later, op 2 augustus, meldt het Amsterdamse orkest dat de samenwerking met de dirigent is beëindigd wegens ‘onherstelbare beschadiging van het vertrouwen tussen het orkest en de chef-dirigent’. Dat ook eigen musici ‘ongepaste ervaringen’ hebben gemeld, zal hebben bijgedragen aan dit besluit.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.