Gerlof Leistra Premium Corner

Mobiel bellen op de fiets moet snel worden verboden. Actie, minister!

Door Gerlof Leistra - 08 augustus 2018

Mobiel bellen op de fiets is levensgevaarlijk. Terecht manen Veilig Verkeer Nederland en de Vereniging Verkeersslachtoffers VVD-minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat om vaart te zetten achter invoering van een belverbod op de fiets. Zij wil het appen vanaf 2019 verbieden, maar er ligt nog steeds geen wetsvoorstel.

Schoolkinderen, hipsters, ouderen: ook in het verkeer lijken ze allemaal vergroeid met hun smartphone. Steeds meer mensen letten meer op hun mobieltje dan op het verkeer en zijn door dat gedrag niet alleen een gevaar voor zichzelf maar ook voor anderen. In 2017 vielen er 206 doden bij ongevallen op de fiets. Overigens gaat het daarbij niet alleen om ‘bellers’, maar ook om wielrenners en ouderen op gevaarlijk snelle e-bikes.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.