Gerry van der List Premium Corner

Nationale DNA-data-bank is geen goed idee

Door Gerry van der List - 28 augustus 2018

Het waren mooie dagen voor Peter R. de Vries. De misdaadverslaggever kreeg afgelopen week uitvoerig – en terecht – lof toegezwaaid voor zijn jarenlange hulp aan de ouders van Nicky Verstappen na een doorbraak in het onderzoek naar de dood van hun zoon. Een DNA-match wees de weg naar een belangrijke verdachte.

Zijn optredens in de media benutte De Vries mede om een stokpaardje te berijden. Hij brak weer eens een lans voor de invoering van een nationale DNA-databank. Als de overheid had beschikt over de DNA-gegevens van alle Nederlanders, had de familie Verstappen niet twintig jaar lang in onzekerheid hoeven verkeren over wat er in 1998 is gebeurd. Ook de moord op Marianne Vaatstra zou veel eerder zijn opgelost, en de identificatie van de slachtoffers van de ramp met de MH17 had aanzienlijk minder moeite gekost.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van Elsevier Weekblad. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner
Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.