Gerlof Leistra Premium Corner

Privacyregels moeten niet de bestrijding van misdaad onnodig in de wielen rijden

Door Gerlof Leistra - 20 augustus 2018

Dat de gemeente Amsterdam de privacy van tientallen hangjongeren schond door hun verkeer op Facebook in kaart te brengen, lijkt de omgekeerde wereld. Is de bescherming van privacy niet doorgeschoten als openbare bronnen maar beperkt gebruikt mogen worden?

Hangjongeren zijn een plaag voor hun omgeving als ze geen strobreed in de weg wordt gelegd. Agressie, overlast, straatcriminaliteit en intimidatie maken onschuldige burgers en ondernemers het leven zuur.

In een poging zicht te krijgen op twee grote groepen in Zuid en Noord bracht de gemeente hun verkeer op Facebook in kaart. Wie hadden contact met elkaar? Hoe vaak? Wie zijn de hoofdrolspelers? En waarover spraken zij?

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.