Bram Hahn Premium Corner

Gedwongen inenten gaat te ver, maar stevige maatregelen zijn nodig

Door Bram Hahn - 15 augustus 2018

Sinds 1976 bestaat in Nederland de mogelijkheid om kinderen te laten inenten tegen mazelen, voordien kregen bijna alle kinderen de ziekte. Het lijkt wellicht een onschuldig kwaaltje uit een ver verleden, maar het mazelen­virus kan leiden tot nare complicaties en tast de weerstand van kinderen langdurig aan. Inenten is dus verstandig. Bijna 95 procent van de kinderen in Nederland is dan ook ingeënt, dankzij het gecombineerde vaccin tegen bof, mazelen en rode hond. Door die hoge vaccinatiegraad is niet alleen het individu beschermd, maar ontstaat ook groepsimmuniteit: het virus krijgt geen kans zich te verspreiden.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.