Gerry van der List Premium Corner

Het verontrustende gedweep van rechts met sterke mannen

Door Gerry van der List - 13 augustus 2018

Niet in elke fase van zijn loopbaan schijnt hij tot tevredenheid van zijn werkgever te hebben gefunctioneerd, maar nu lijkt Wierd Duk zijn draai te hebben gevonden. Voor De Telegraaf gaat de journalist op pad om te praten over de stand van zaken in het land. Meestal komt dit erop neer dat verontruste burgers vertellen dat Nederland snel naar de knoppen gaat door de immigratie en de islam. Ook mag hij af en toe commentaar leveren. Meestal komt dit erop neer dat hij vertelt dat Nederland snel naar de knoppen gaat door de immigratie en de islam. Dankbaar werk, dat een grote populariteit bij de Telegraaf-lezers garandeert zonder dat het enige intellectuele inspanning vergt.

De sterverslaggever houdt dan ook volop tijd over om zich via de sociale media te manifesteren. Hij beoefent deze hobby niet steeds met plezier. Twitter maakt bitter, wist ons wijze staatshoofd al, en Duk voelt zich verplicht een hoop energie te steken in het verbeten belagen van mensen die hem in zijn ogen te weinig op waarde schatten. Gelukkig vallen er ook leuke dingen te melden. Zoals een reisje naar China. De volgers op Twitter werden vorige maand goed op de hoogte gehouden. Duk met zonnebril, Duk met paraplu, Duk met stokjes, Duk met nazaat: aan de reeks narcistische vakantiekiekjes leek geen einde te komen.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.