Gerlof Leistra Premium Corner

Chaos binnen top Brabantse justitie speelt misdaad in de kaart

Door Gerlof Leistra - 17 oktober 2018

Het gedwongen vertrek van de top van het Brabantse Openbaar Ministerie (OM) komt wel heel ongelegen.  Juist nu vergt de strijd tegen de drugsmaffia in Zuid-Nederland alle inzet. Bedreigingen en verregaande ondermijning moeten hard worden bestreden.

De drugscriminelen lachen in hun vuistje nu hoofdofficier van justitie Charles van der Voort, zijn plaatsvervanger en de directeur bedrijfsvoering van het parket Zeeland-West-Brabant moeten opstappen wegens een onwerkbare sfeer. Werknemers klagen massaal over ‘een verrotte cultuur’. Onderzoek op last van de landelijke leiding van het OM wees uit dat er organisatorisch sprake is van een chaos. Dat komt mede door de enorme werkdruk en de bezuinigingen.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.