Gerry van der List Premium Corner

De ondemocratische neigingen van klimaatactivisten

Door Gerry van der List - 15 oktober 2018

Nog altijd wordt Helga van Leur gemist. Elke keer als de weervrouw van RTL in beeld verscheen, begon de zon in de huiskamer te schijnen. Toch slaagt RTL Nieuws er steeds in nieuwe capabele, aangenaam overkomende voorspellers van de weersomstandigheden te vinden. Hoewel de deelname van Amara Onwuka aan Expeditie Robinson op het randje was, doen ze buiten werktijd publiekelijk ook geen gekke dingen.

Dat is bij het NOS Journaal wel anders. Zo heeft het een politieke activist als weerman in dienst. Gerrit Hiemstra opende via Twitter al eens de aanval op opvattingen van Thierry Baudet (Forum voor Democratie) over het klimaat, wat uiteraard ongepast is voor een medewerker van een nieuwsrubriek die objectief moet overkomen. Van een weerman verwacht je te horen of je de volgende dag je paraplu moet meenemen, niet welke politieke partij het volgens hem bij het rechte eind heeft.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.