Gerry van der List Premium Corner

Kerkasiel: hoe linkse dominees de rechtsstaat ondermijnen

Door Gerry van der List - 30 oktober 2018

Wie het Nederlands Dagblad of het Reformatorisch Dagblad weleens onder ogen krijgt, weet dat ze echt bestaan: behoudende dominees en theologen. Deze christenen koesteren – heel ouderwets – een rotsvast geloof in het bestaan van God en menen te weten dat de Heer hun herder is. Ze komen op voor de rechten van het ongeboren kind, kritiseren euthanasiepraktijken en waarschuwen voor de groeiende invloed van valse religies als de islam.

In het publieke debat wordt deze orthodoxe stem zelden gehoord. Als een predikant of theoloog in de media verschijnt met een politieke boodschap, lijkt bijna altijd een vertegenwoordiger van GroenLinks aan het woord. Het gaat dan over het belang van duurzaamheid, de schaduwzijden van de vrije ondernemingsgewijze productie, de zonzijden van de islam of de wenselijkheid van het omhelzen van zo veel mogelijk asielzoekers.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.