René van Rijckevorsel Premium Corner

Narcostaat nu ook in pittoresk Haarlem en Delft

Door René van Rijckevorsel - 12 oktober 2018

Het zijn twee charmante, compacte steden in de roerige Randstad, die altijd iets provinciaals hebben weten te behouden. De gemoedelijke studentenstad Delft (100.000 inwoners) en de deftige burgerijstad Haarlem (150.000 inwoners). Toeristen en dagjesmensen weten de twee vriendelijke (binnen)steden goed te vinden en de bewoners zijn doorgaans zeer tevreden met hun woonstee, waar ze hun kinderen in alle rust kunnen laten opgroeien (of studeren).

Juist deze twee steden zijn in de ban van zichtbare misdaad. In Delft werden in mei eerst twee coffeeshops (eufemisme voor drugswinkel) in de Peperstraat onder vuur genomen. Voor eentje, The Game, ging ook een handgranaat af. In augustus werd een beroepscrimineel geliquideerd in het Kalverbos. Op 16 september werd The Game opnieuw beschoten. En op 8 oktober schoot, weer bij The Game, de politie een gewapende man neer. Inmiddels is op diverse plekken in Delft de politie paraat.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.