Bram Hahn Premium Corner

Blokhuis, pak vaccinweigeraars nou eens aan

Door Bram Hahn - 20 november 2018

De kabinetsplannen om ervoor te zorgen dat de vaccinatiegraad omhoog gaat, zijn te vrijblijvend. Dwang is niet goed, maar ouders die hun kinderen weigeren te laten inenten, zouden daarvan wel de gevolgen moeten ondervinden, schrijft Bram Hahn.

De overheid gaat ‘vaccinweigeraars’ actief benaderen voor een gesprek, in de hoop ze van gedachten te doen veranderen. Maar lukt dat niet, dan verbindt staatssecretaris Paul Blokhuis daar geen enkele consequentie aan.

Het is vechten tegen de bierkaai voor staatssecretaris voor Volksgezondheid Paul Blokhuis (ChristenUnie). Ondanks alle aandacht in de media voor het belang van vaccinaties, wil het aantal ouders dat weigert zijn kinderen te laten inenten maar niet dalen.

Voor het derde jaar op rij is vaccinatiegraad gedaald

Meer over dit onderwerp in het Verhaal van de Dag: Groeiende vraag naar vaccins buiten landelijk vaccinprogramma

Voor het derde opeenvolgende jaar, constateert Blokhuis in een brief aan de Tweede Kamer, is de vaccinatiegraad bij vaccinaties uit het Rijksvaccinatieprogramma gedaald. Bij de vaccinatie tegen het virus dat baarmoederhalskanker veroorzaakt, is de daling zelfs 8 procent, tot een schrikbarend lage 46 procent.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.