Robbert de Witt Premium Corner

May kiest verstandigste van alle pijnlijke opties

11 december 2018

Leedvermaak over May’s wanhoopspolitiek is misplaatst: als het Britse Brexit-tumult uitdraait op een ‘no deal’, zijn de economische gevolgen voor Europa – en zeker voor Nederland – enorm, schrijft Robbert de Witt.

Zelden was een bezoek aan het Lagerhuis vernederender voor een Britse premier dan dat van gisteren. Theresa May en leden van haar regering hadden voortdurend geroepen dat er dinsdag ‘100 procent zeker’ (Michael Gove)  zou worden gestemd over May’s Brexit-deal. Tot zij plots moest zeggen dit toch maar niet te doen. Er zijn weinig parlementen waar je dan meer openlijke hoon, spot en leedvermaak ontvangt dan in Westminster.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Het was niet anders voor May; te elfder ure afblazen van de langverwachte stemming was vernederend, maar een onvermijdelijke afstraffing door de volksvertegenwoordigers was dat zeker ook geweest.

Probleem is natuurlijk dat er niemand anders klaar staat

May wordt voortdurend bespot. Alsof zij persoonlijk – en alleen zij – verantwoordelijk is voor de ‘complete and utter chaos’ die de Britse politiek al anderhalf jaar verlamt. Je vraagt je af waarom zij toch blijft volharden. Het is een publiek geheim dat zij persoonlijk helemaal niet vóór een Brexit was, dus waarom blijft zij dit pijnlijke pad volgen?

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van Elsevier Weekblad. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner
Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.