Marieke ten Katen Premium Corner

Zorgverzekeraars en ziekenhuizen moeten overstapseizoen serieuzer nemen

Door Marieke ten Katen - 03 december 2018

Bij veel zorgverzekeraars is nog niet bekend met welke ziekenhuizen zij volgend jaar een contract hebben. Dat is niet nieuw, maar de contracten laten wel steeds langer op zich wachten. De consument die graag bewust een zorgverzekering wil kiezen, is daarvan de dupe.

Het overstapseizoen voor de zorgverzekeringen is in volle gang. Althans, dat zou in volle gang moeten zijn. Bij de grote verzekeraars is nog niet precies bekend met welke ziekenhuizen zij een contract hebben volgend jaar, schrijft de Consumentenbond vorige week. Veel onderhandelingen zijn nog gaande.

Deze situatie is niet nieuw. De zorgverzekeraars moeten elk jaar op 12 november hun premie voor het volgende jaar bekendmaken, maar vaak zijn de contracten met ziekenhuizen en andere zorgverleners dan nog niet allemaal rond. De onderhandelingen lopen door tot 31 december of soms zelfs tot daarna. Voor het afsluiten van de contracten is geen officiële deadline. De uiterste datum voor verzekerden om hun huidige verzekering op te zeggen, is ook 31 december, ze hebben vervolgens nog tot 1 februari om een nieuwe verzekering af te sluiten.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van Elsevier Weekblad. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner
Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.