machtsstrijd Premium Corner

KLM-CEO wegpesten? Investeren is slimmer

Door Michiel Dijkstra - 12 februari 2019

De nieuwe Canadese topman van Air France-KLM wil meer controle over KLM en lijkt van plan om KLM-CEO Pieter Elbers niet opnieuw te benoemen. Maar de aandeelhouders van Air France-KLM zouden er veel meer aan hebben als hij investeert in KLM, schrijft Michiel Dijkstra: daar wordt de winst van het bedrijf gemaakt.

KLM-CEO Pieter Elbers dreigt de dupe te worden van een machtsstrijd tussen de holding Air France-KLM en KLM. Op 19 februari moet hij formeel worden herbenoemd als president-directeur van KLM, maar uit Parijs – waar uiteindelijk het besluit valt – komt alleen oorverdovende stilte.

Dit is er aan de hand: de nieuwe CEO van Air France-KLM, de Canadees Ben Smith, wil de combinatie meer als één bedrijf laten functioneren. Nu opereren Air France en KLM, uniek in de luchtvaartwereld, zeer onafhankelijk van elkaar. Door ze samen te smeden, kan Air France-KLM efficiënter en dus winstgevender worden en beter de concurrentie aangaan, meent Smith.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.