Michiel Dijkstra Premium Corner

Tijd dat Europa gaat nadenken over Huawei

Door Michiel Dijkstra - 07 februari 2019

De kritiek op de Chinese telecomgigant Huawei groeit. Ook GroenLinks heeft bezwaren tegen het bedrijf geuit. Het wordt tijd dat de Europese Unie een besluit over de kwestie neemt.

De politieke partij GroenLinks spreekt zich nu ook uit tegen de aankoop van Huawei-apparatuur voor het 5G-netwerk. Deze nieuwste generatie in het telefonienetwerk bevat liever geen routers en servers van een bedrijf dat nauwe banden heeft met de Chinese Communistische Partij, vindt GroenLinks. Dat brengt immers risico’s van hacking en bedrijfsspionage mee.

De oproep van GroenLinks – een partij die overigens oud-maoïsten onder zijn prominenten telt – staat niet alleen. De Chinese techgigant, ‘het icoon van de opkomst van Chinese industriële macht’, stuit op steeds meer weerstand. Verscheidene landen hebben de aanschaf van Huawei-apparatuur voor telefonienetwerken aan banden gelegd.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.