René van Rijckevorsel Premium Corner

Klef NOS Slotdebat maakte kijker weinig wijzer

Door René van Rijckevorsel - 20 maart 2019

In het aan elkaar geklitte politieke bedrijf zijn er kennelijk te weinig politieke tegenstellingen over om van de avond voor de verkiezingen een boeiende exercitie te maken, schrijft René van Rijckevorsel.

In Elsevier Weekblad schreef columnist Gerry van der List vorige week dat D66 en GroenLinks maar beter kunnen samengaan, zo weinig verschillen de twee partijen nog van elkaar.

Lees de column van Gerry van der List: Kunnen D66 en GroenLinks niet gewoon fuseren?

Nou, dat bleek gisteravond weer eens toen de leiders van beide partijen met elkaar in debat gingen over een onderwerp dat de meeste kijkers (1.565.000) al vergeten zullen zijn. ‘Ik begrijp dat de heer Jetten op zoek is geweest naar wat nou de verschillen zijn,’ zei Jesse Klaver. ‘En hij heeft er een paar gevonden. Dat is best knap, zeker als het gaat om internationale samenwerking.’

De twee lieten zich het best vergelijken met twee brave nerds die samen een verbond sluiten om zich te wapenen tegen de bullies in de klas, maar wier verbond niet eens wordt opgemerkt door diezelfde bullies. De kiezer die nog twijfelde over op welke van de twee jonge linkse partijleiders te stemmen, werd er niks wijzer van.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van Elsevier Weekblad. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner
Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.