Onno Aerden Premium Corner

Geachte Jean-Claude Juncker … had een streep getrokken

13 april 2019

Onno Aerden geeft in zijn zaterdagblog wekelijks ongevraagd communicatieadvies. Dit keer aan de voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker. De EU had voor één keer haar tanden kunnen laten zien. Maar u had alleen stoere woorden, geen stoere daden.

Een week geleden, op 31 maart, zei u, met uw meest sobere gezichtsuitdrukking, op de Italiaanse televisie: ‘De Europese Unie heeft veel geduld gehad met het Verenigd Koninkrijk over de Brexit, maar dat geduld is nu op.’

Stoere taal, dacht ik nog.

Onno Aerden

Onno Aerden is schrijver en geeft wekelijks in een blog ongevraagd communicatie-advies aan iemand (m/v) die de publiciteit haalde.

Maar afgelopen woensdagnacht verleenden de leiders van de lidstaten van de Europese Unie (EU) het spartelende koninkrijk opnieuw uitstel, nu een half jaar, om tot ‘een besluit’ te komen over een Brexit. Lees: het besluit om zonder al te veel schade de Europese Unie te verlaten. Of helemaal niet.

Een half jaar! Hoezo is het geduld op?

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van Elsevier Weekblad. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner
Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.