Jelte Wiersma Premium Corner

Junckers gelijk: Nederland betaalt ondanks stoere praat toch wel

Door Jelte Wiersma - 10 april 2019

Minister van Financiën Wopke Hoekstra (CDA) doet niet mee aan peperdure eurozonebegroting, zegt hij. Verstandig, maar maakt hij het waar? Uiteindelijk buigt én betaalt Nederland in Brussel toch wel, schrijft Jelte Wiersma.

Nederland doet toch altijd mee (aan EU-integratie), zo zei Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker in 2017. Hij refereerde aan het stoere gedrag van Rutte II, vooral minister van Justitie Ard van der Steur (VVD), dat niet meedeed aan een Europees Openbaar Ministerie. Juncker, die de Nederlandse slappe knieën in de EU al sinds de jaren tachtig kent, kreeg gelijk. Rutte III heeft zich toch aangesloten.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.