Afshin Ellian Afshin Ellian Premium Corner

VVD kan een voorbeeld nemen aan Belgische N-VA

Door Afshin Ellian - 15 april 2019

Nu de VVD onder druk staat, moet de partij terug naar de liberaal-conservatieve wortels. Neem een kijkje bij de zuiderburen, adviseert Afshin Ellian: de Belgische N-VA is een goed voorbeeld, zeker als het gaat om verstandig immigratiebeleid.

In België waait een frisse wind in de politiek. Oeps sorry, in Vlaanderen waait een frisse wind. België bestaat voor de internationale politiek. In waarheid huizen in België twee landen met twee talen. Nederlanders wonen samen met Vlamingen in hetzelfde oord, de Nederlandse taal. Het Franstalige België woont in een ander, eerbiedwaardig oord.

Afshin Ellian

Prof. mr. dr. Afshin Ellian (Teheran, 1966) is hoogleraar encyclopedie van de rechtswetenschap en wetenschappelijk directeur van het Instituut voor Metajuridica aan de rechtenfaculteit van de Universiteit Leiden. Hij schrijft wekelijks onder meer over de idealen en vrijheden van de westerse cultuur.

Dit is geen nationalisme, maar realisme!

De Vlaamse politiek was versplinterd door twee essentiële politieke vraagstukken: het soevereiniteitsvraagstuk van Vlaanderen en het migratievraagstuk. Het migratievraagstuk is ook hier een existentieel thema. Met de bloei en groei van de partij Nieuw Vlaamse Alliantie ofwel N-VA onder leiding van Bart De Wever kwam een serieus liberaal-conservatieve beweging op gang. Een beweging met ruim veertigduizend leden. De N-VA kunnen we vergelijken met de VVD van Frits Bolkestein.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.