Gerlof Leistra Premium Corner

Minister Dekker blaast ‘ontsnapping’ van patiënt in Den Dolder op

Door Gerlof Leistra - 07 juni 2019

De reactie van minister Sander Dekker (VVD) voor Rechtsbescherming op de recente ‘ontsnapping’ van een ‘levensgevaarlijke’ patiënt uit de Forensisch Psychiatrische Afdeling in Den Dolder getuigt van weinig inzicht in de dagelijkse praktijk. Door de kliniek de komende drie maanden onder strikt toezicht te stellen, lost Dekker de problemen niet op en maakt hij zichzelf politiek kwetsbaar, schrijft Gerlof Leistra.

Toen een 43-jarige patiënt vorige week zaterdag niet terugkeerde van een uurtje onbegeleid verlof, meldde de Forensisch Psychiatrische Afdeling dat volgens afspraak meteen aan de politie en werd een zoekactie gestart. De behandelaren schatten het risico van de man voor zijn omgeving als laag in. Zijn moeder liet via de media echter weten dat hij zonder medicijnen ‘levensgevaarlijk’ is. De politie sloeg alarm en maakte zijn foto openbaar.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van Elsevier Weekblad. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner
Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.