Arendo Joustra Premium Corner

Raar dat Zeeuwen Duitsers wel en Russen niet uitnodigen

Door Arendo Joustra - 04 juni 2019

Het is een gotspe dat Rusland, in tegenstelling tot andere geallieerde landen in de Tweede Wereldoorlog én Duitsland, niet is uitgenodigd om de Slag om de Schelde te herdenken, schrijft Arendo Joustra.

Voor de herdenking van de Slag om de Schelde, 31 augustus, zijn vele staatshoofden en regeringsleiders uitgenodigd. Dat is begrijpelijk, want het enorme gevecht 75 jaar geleden was cruciaal voor het neerslaan van het nazibewind in Berlijn. Beheerste je de monding van de Westerschelde, dan beheerste je de toegang tot de haven van Antwerpen. En die was nodig om de geallieerde legers die Europa introkken, te bevoorraden.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.