Gerlof Leistra Premium Corner

Familiegeheimen nekken Willem Holleeder

Door Gerlof Leistra - 05 juli 2019

Levenslang voor Willem Holleeder als opdrachtgever van vijf liquidaties was onontkoombaar, maar het snoeiharde vonnis verraste toch. De rechtbank acht de belastende verklaringen betrouwbaar. Het Openbaar Ministerie dankt die zege aan de twee kroongetuigen, maar vooral aan de twee zussen van Holleeder. Hun geheime opnamen bleken goud waard, zegt Gerlof Leistra.

Tegenover zijn zussen Astrid en Sonja toonde Willem Holleeder zijn ware gezicht. Tierend en dreigend maakte hij na zijn vrijlating in 2012 van zijn hart geen moordkuil. De geheime geluidsopnamen zijn ontluisterend en onderbouwen de belastende verklaringen die zijn zussen vanaf 2013 in het diepste geheim bij de politie aflegden. Terwijl hun broer zich onbespied waande, sprak hij doodleuk over zijn rol bij de liquidaties van onder anderen zijn zwager Cor van Hout, vastgoedbaron Willem Endstra en crimineel John Mieremet.

Dodenlijstje van Holleeder

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.