René van Rijckevorsel Premium Corner

Slob, wees een vent, sluit verderfelijk Haga Lyceum

Door René van Rijckevorsel - 12 juli 2019

Het Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam had natuurlijk al in maart moeten worden gesloten, toen de Inspectie niet werd toegelaten. Maar nu het vernietigende oordeel van de Inspectie bekend is, durft minister van Onderwijs Arie Slob nog steeds de finale stap niet te zetten en de school te sluiten, schrijft René van Rijckevorsel.

‘Het bestuur neemt geen afstand van personen met een omstreden reputatie. Er is sprake van financieel wanbeheer, relaties met externe partijen worden geschaad en het burgerschapsonderwijs is onvoldoende.’ Dat is het vernietigende oordeel van de Inspectie van het Onderwijs over het Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam, een islamitische school.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.