Arendo Joustra Premium Corner

Verhuis Amsterdamse sekswerkers naar Westelijk Havengebied

Door Arendo Joustra - 04 juli 2019

Goed dat burgemeester Femke Halsema de prostitutie op de Amsterdamse Wallen wil aanpakken, schrijft Arendo Joustra. Amsterdammers hebben meer behoefte aan woonruimte dan aan goedkope toeristen en sekswerkers.

Elke zomer is er ophef omdat homo’s op boten door de Amsterdamse grachten varen. Het zou te bloot zijn, te provocerend, te aanstootgevend en te openlijk. En ook nog eens contraproductief, omdat het vertoon alleen maar weerstand zou oproepen in plaats van begrip voor deze seksuele minderheid.

Ongetwijfeld zit er een kern van waarheid in. Maar gek genoeg hoor je al die argumenten niet bij de dagelijkse parade van hunkerende mannen en nieuwsgierige toeristen die langs de vele ramen lopen waarachter prostituees in Amsterdam hun waren tonen. Niet één keer per jaar, maar elke dag, zeven dagen per week, twaalf maanden per jaar.

Unieke pracht van het oudste stukje van Amsterdam is verkracht

Wie weleens in het gebied komt, dat liefelijk de Wallen wordt genoemd en op nummer 44 prijkt van de Canon van Amsterdam, schrikt zich wild. De unieke pracht van de architectuur van het oudste stukje van Amsterdam is verkracht, de horeca van het allerlaagste allooi, de toeristen van het goedkoopste soort en de lucht bezwangerd met de weeë stank van hasj.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van Elsevier Weekblad. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner
Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.