Onno Aerden Premium Corner

Geachte Erik Akerboom, praat Nederlands met me

31 augustus 2019

Publicist en communicatieadviseur Onno Aerden geeft wekelijks ongevraagd advies aan iemand in het nieuws. Deze week aan Erik Akerboom, korpschef van de Nederlandse Politie: stop met melige Facebookberichtjes en toon ook in uw communicatie het gezag dat de politie nodig heeft.

U kreeg een waarschuwing uit Almere deze week. Van het college van burgemeester en wethouders: of de politie voortaan in algemeen beschaafd Nederlands zou willen communiceren.

De aanleiding: een Facebookbericht dat uw politiepost Almere Stad-Haven eind juli plaatste. ‘Yo boefjes, het wordt echt veel te heet deze week. Zullen we afspreken dat we geen criminele activiteiten plannen tot het weekend ofzo?’ En: ‘Blijf thuis, gooi die airco aan en ga het nieuwe seizoen van Stranger Things of La Casa de Papel kijken. Dan zien we elkaar weer van ’t weekend als het wat afgekoeld is.’

Onno Aerden

Publicist en communicatieadviseur Onno Aerden geeft wekelijks ongevraagd communicatie-advies aan iemand (m/v) die de publiciteit haalde.

Een nogal, laten we zeggen, populair gesteld berichtje, geplaatst tijdens de hittegolf eind juli – in ‘boeventaal’. Veel reacties erbij, de meeste mensen konden er wel om lachen. Het bleek vrijwel een-op-een gekopieerd van een Facebookpost van een politiekorps uit het Amerikaanse Massachusetts – dat Braintree Police Department was in Almere slechts als ‘bron’ voor het berichtje vermeld.

Moet kunnen?

Ik vind van niet.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van Elsevier Weekblad. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner
Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.