Gerry van der List Premium Corner

De waarde van hameren op een oud aambeeld

Door Gerry van der List - 10 september 2019

Het moet een nachtmerrie voor de uitgever zijn geweest, schrijft Gerry van der List. Een jaar geleden bracht Just Publishers het boek De 50 mooiste, beste en meest inspirerende Nederlandse toespraken op de markt. De samensteller, de niet bepaald gerenommeerde historicus Denise Parengkuan, had onder meer een aan oud-premier Jan Peter Balkenende toegeschreven speech over de VOC-mentaliteit uitverkoren. Helaas bleek de CDA’er deze nooit te hebben uitgesproken. Het ging om een satirische column die Parengkuan in haar onnozelheid voor een echte redevoering had aangezien. De ontstelde uitgever besloot na deze ontdekking het boek maar uit de handel te nemen.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.