Gerry van der List Premium Corner

Het recht om fulltime vader of moeder te zijn

Door Gerry van der List - 30 september 2019

Van mijn jeugddromen is helaas bar weinig terechtgekomen, schrijft Gerry van der List. Zo koesterde ik als kind het – heimelijke – verlangen huisman te worden. Ik hoopte vurig een vrouw te treffen die de kost zou verdienen, terwijl ik thuis als tegenprestatie een beetje voor het gezin zou zorgen en het huishouden zou regelen. Dit leek mij een heerlijke situatie, waarbij ik dan ook nog het aangename besef zou hebben dat ik bijdroeg aan de emancipatie van de vrouw en de doorbreking van rolpatronen.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.