Gerry van der List Premium Corner

Rutte heeft gelijk: politiek kan niet elk racistisch incident voorkomen

20 november 2019

Nederland reageerde voorbeeldig, schrijft Gerry van der List. Nadat een paar primitievelingen zondag in het stadion van FC Den Bosch een donkere speler van Excelsior onwelvoeglijk hadden bejegend, buitelden verontwaardigde opiniemakers in de media over elkaar heen om hun weerzin uit te spreken.

De Brabantse voetbalclub ging door het stof, de trainer reisde naar Rotterdam om zijn excuses aan te bieden aan de uitgejouwde speler en het Nederlandse elftal maakte voor en tijdens de wedstrijd tegen Estland nog een duidelijk, en alom geprezen, statement tegen discriminatie. Het moge helder zijn: er zijn vast Nederlanders met allerlei vooroordelen, maar ‘de’ samenleving kan onmogelijk racistisch worden genoemd.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Rutte kreeg het verwijt van gebrek aan moreel leiderschap

Toch vond de Tweede Kamer het nodig dinsdag een debat te wijden aan het incident in Den Bosch. Premier Mark Rutte kreeg zelfs het verwijt van een gebrek aan moreel leiderschap. De oppositie had misschien gewenst dat de VVD’er zondagavond het volk op televisie had toegesproken om zich te distantiëren van het handjevol Bossche supporters.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van Elsevier Weekblad. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner
Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.