René van Rijckevorsel Premium Corner

Harddrugs legaliseren? D66 is compleet de weg kwijt

Door René van Rijckevorsel - 21 januari 2020

De peilingen zijn niet al te best, het profiel van de partij is ronduit wazig, ideeën zijn er niet en een nieuwe leider laat ook op zich wachten. Dus wat doe je dan als je D66 bent? Je zet in op mogelijke legalisering van levens verwoestende harddrugs omdat je denkt zo de ‘dance-generatie’ aan je te binden. Van Lotje getikt, vindt René van Rijckevorsel.

Toegegeven, het zijn niet alleen maar D66’ers die het initiatief van Kamerlid Vera Bergkamp hebben ondertekend. Ook tal van professionals uit de dancewereld, verslavingszorgdeskundigen, strafrechtadvocaten en twee prominente VVD’ers steunen het initiatief #ikmaakmedrug: good old Frits Bolkestein en voormalig JOVD-voorzitter Splinter Chabot.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Al die steun doet niets af aan de idiotie van het idee om een staatscommissie in te stellen die moet kijken of Nederland moet voortborduren op het experiment met staatswiet dat überhaupt nog moet beginnen.

De decennia durende oorlog tegen drugs, zegt D66, kost zoveel geld en levens en heeft niets opgeleverd want drugs zijn er nog steeds. Dus waarom dat niet aanvaarden als feit?

Weet D66 hoe de wereld eruit zou hebben gezien zonder bestrijding?

Klinkt sympathiek. Maar weet D66 dan hoe de wereld eruit zou hebben gezien zonder verbod en bestrijding? Dan zouden er waarschijnlijk veel meer gebruikers zijn.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van Elsevier Weekblad. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner
Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.