René van Rijckevorsel Premium Corner

Afrikanen halen: naïviteit D66 kent geen grenzen

13 februari 2020

Terwijl negen op de tien statushouders in Nederland geen baan hebben, wil D66 arbeidsmigranten uit Afrika halen omdat we ‘handjes’ tekort zouden komen. En deze immigranten na vier jaar terugsturen. Dat gaat natuurlijk niet werken, denkt René van Rijckevorsel.

Het kleine lapje Nederland ziet met angst en beven het aantal van 20 miljoen inwoners opdoemen, maar D66 denkt het ei van Columbus te hebben gevonden om een vermeend tekort aan arbeidskrachten op te vangen: meer immigratie. De partij wil, bij monde van het Tweede Kamerlid Maarten Groothuizen, arbeidsmigranten uit Afrika gaan halen. Uit Nigeria bijvoorbeeld.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Het mes snijdt volgens Groothuizen aan twee kanten: wij krijgen dan de ‘handjes’ die nodig zijn, en Afrikaanse werkzoekenden die nu vaak de mensensmokkelroute kiezen om binnen te komen, hoeven zich nu niet langer uit te leveren aan ‘ongure types’.

D66 wil de arbeidsmigranten een verblijf van vier jaar bieden, daarna moeten ze terug naar het land van herkomst, met medeneming van de afgedragen premies.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van Elsevier Weekblad. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner
Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.