Bram Hahn Premium Corner

Alles wat vaccinatiegraad verhoogt, is welkom

19 februari 2020

Een wetsvoorstel van D66 om kinderopvangcentra het recht te geven ongevaccineerde kinderen te weigeren, kan rekenen op een meerderheid. Een goede stap, schrijft Bram Hahn. Elke maatregel die de vaccinatiegraad verhoogt, is welkom.

Naast D66 hebben VVD, PVV, Forum voor Democratie, PvdA, GroenLinks, 50PLUS, de Partij voor de Dieren en de eenmansfracties Van Kooten-Arissen en Van Haga maandag vóór gestemd. Maar er is van diverse kanten kritiek op het voorstel.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Zo is het kabinet tegen. Het vreest dat niet-gevaccineerde kinderen zullen samenklonteren op de kinderdagverblijven waar geen verplichting geldt. Veel jeugdartsen zien dat ook zo. En de Brancheorganisatie Kinderopvang vindt dat de verantwoordelijkheid voor de volksgezondheid wordt afgeschoven op de kinderopvangcentra.

Lees ook dit commentaar van Bram Hahn terug: Hoera! Gezond verstand wint van de antivaxxers

Brancheorganisatie zit niet te springen om deze wet

Het valt inderdaad niet uit te sluiten dat kinderdagverblijven die geen vaccinatie eisen extra veel kinderen zullen aantrekken die niet zijn ingeënt. Dat vergroot het risico op de uitbraak van mazelen of een andere kinderziekte.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van Elsevier Weekblad. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner
Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.