Eric Vrijsen Premium Corner

Jetten doet mee aan valselijk beschuldigen lachebekje Rutte

30 april 2020

Pijnlijk voor Rutte en zijn VVD, schrijft Eric Vrijsen: D66-leider Rob Jetten schaart zich op sociale media achter een suggestief filmpje waarin VVD-premier Mark Rutte wordt verweten dat hij lacht om de corona-ellende in Spanje en Italië. Jetten moet beter weten, maar hij gebruikte een Spaans tv-fragment om nog eens te zeggen dat er meer geld naar Zuid-Europa moet.

Premier Mark Rutte (VVD) bezocht woensdagmorgen een milieustraat in Den Haag en besprak met medewerkers de gevolgen van de corona-epidemie voor de afvalverwijdering. Tijdens zo’n bezoek is Rutte serieus en bij vlagen joviaal.

Het ging bijvoorbeeld over de hoeveelheid afval. Die is in het voorjaar altijd groter, want mensen krijgen de lentekriebels en willen opruimen. Nu veel mensen thuis moeten blijven, is de opruimwoede nog groter en dat merken de afvalverwijderaars. Ook moeten zij voorzichtig werken, want er zitten ook gebruikte mondkapjes bij het afval en sowieso weet niemand zeker hoe het virus via allerlei voorwerpen kan overspringen.

Bij het weglopen riep de chauffeur van een vuilniswagen Rutte nog iets toe. Hij verstond het niet en deed zoals hij dan altijd doet: joviaal lachen en iets onbenulligs terugroepen.

Typisch Rutte. Hij doet op zulke momenten graag een beetje ‘popi’ en toont zich Hagenees onder de Hagenezen. Hij draagt een oranje veiligheidshesje met op de achterkant de oproep om afstand te houden. Zo lijkt hij een premier-actievoerder.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van Elsevier Weekblad. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner
Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.