René van Rijckevorsel Premium Corner

Inderdaad, het nieuwe normaal is niet normaal

29 mei 2020

Goed van de planbureaus om het kabinet te adviseren de term ‘het nieuwe normaal’ in de ban te doen. ‘Het nieuwe normaal’ is weinig aantrekkelijk en verkleint dus de animo om de regels na te leven, schrijft René van Rijckevorsel.

Het ‘nieuwe normaal’ van een niet zoenende en niet handen schuddende mondkapjesdragende ‘anderhalvemetersamenleving’ waarin bijvoorbeeld ouderen in verpleeghuizen niet of nauwelijks mogen worden bezocht, is een weinig wenkend perspectief.

Lees ook dit stuk uit het weekblad: Eindelijk vooruit, wat verandert aan de coronaregels?

Gelukkig denken de Haagse ‘planbureaus’ ook zo daarover. In de notitie ‘Aandachtspunten voor een herstelbeleid’ hebben het Centraal Planbureau (CPB), het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) en het Planbureau voor de Leefomegving (PBL) in samenspraak met het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) donderdag 28 mei hun eerste aanbevelingen aan het kabinet gepresenteerd. (Hier het volledige advies.)

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van Elsevier Weekblad. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner
Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.