Gerlof Leistra Premium Corner

Suriname: beoogd leider Santokhi moet in zee met drugsbaas Brunswijk

02 juni 2020

Dat de veroordeelde drugshandelaar Ronnie Brunswijk wordt voorgedragen als voorzitter van het Surinaamse parlement, tekent de onmogelijke positie van beoogd presidentskandidaat Chan Santokhi. Om te kunnen regeren, moet hij concessies doen, schrijft Gerlof Leistra.

Met twintig van de 51 zetels in het parlement is Chan Santokhi van de Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP) de grote winnaar van de Surinaamse verkiezingen. De Nationale Democratische Partij (NDP) van zittend president Desi Bouterse viel terug van 26 naar zestien zetels.

Lees ook deze reportage van Gerlof Leistra: Het ware gezicht van Suriname

De Nationale Assemblee – het parlement – kiest op 12 augustus de nieuwe president met tweederde van de stemmen. Mocht dat niet lukken, dan beslist de Verenigde Volksvergadering, waarin ook volksvertegenwoordigers zitten uit lagere overheden, met een gewone meerderheid.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van Elsevier Weekblad. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner
Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.