Robbert de Witt Premium Corner

Geen nieuwe huizen, wel meer Schiphol: wat wil kabinet nu eigenlijk met Randstad?

06 juli 2020

De regering wil dat Schiphol straks weer mag groeien, dat er meer mensen kunnen wonen in de Randstad en dat het ook nog eens ‘leefbaarder’ wordt in datzelfde gebied. Dat kan niet allemaal. Kiezen dus, schrijft Robbert de Witt.

De ministers die verantwoordelijk zijn voor de ruimtelijke inrichting van de Randstad, lijken steeds meer op die acrobaten die allemaal borden op lange stokken tegelijk draaiende proberen te houden. Met elk bordje proberen ze rekening te houden, zonder dat er iets stuk gaat. Maar soms moet je toch kiezen welk bordje je laat vallen, als het niet meer lukt ze allemaal in de lucht te houden.

VVD-bewindsvrouw Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) probeerde dit jaar Schiphol, KLM en alle omwonenden van de luchthaven – een van de grootste ter wereld – tevreden te houden. Ondanks groeiende overlast, meende zij dat het luchtverkeer boven het drukste deel van het land best kan. Met stapjes, want vliegtuigen worden volgens haar steeds stiller en schoner, zo schreef zij in de Luchtvaartnota, die een toekomst schetst van de luchtvaart in Nederland tot 2050.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van Elsevier Weekblad. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner
Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.