‘Mijn reserves zijn weer aangevuld’

- Comfortabeler leven dankzij de Overwaarde Hypotheek van ABN AMRO -

Frank Albers verhuisde anderhalf jaar geleden van zijn bungalow in Almere Haven naar een nieuwbouwappartement in Almere Poort. De overwaarde van zijn bungalow investeerde hij onder andere in zijn nieuwe woning. Maar door onvoorziene omstandigheden kan hij dat geld nu juist goed gebruiken.

‘Ruim dertig jaar geleden verhuisde ik met mijn gezin van Purmerend naar een ruime bungalow in Almere Haven. Toen drie jaar geleden mijn vrouw overleed, zat ik alleen in een grote bungalow. Mijn kinderen zijn namelijk al jaren het huis uit. De kosten van dat huis waren veel te hoog voor mij alleen. Daarnaast kon ik het huis niet goed onderhouden. Ik besloot een grens te trekken en te verkopen. In mijn zoektocht naar een nieuwe woning zag ik de plannen voor mijn prachtige nieuwbouwappartement en was meteen om. In de bungalow zat overwaarde. Dat heb ik grotendeels in mijn nieuwe appartement gestoken.

 

Overwaarde Hypotheek

Voordelen Overwaarde Hypotheek:

  • Uw maandlast blijft gelijk
  • Uw huis blijft uw eigendom
  • Opgenomen bedrag vrij te besteden
  • Af te sluiten naast een andere hypotheek (waar die ook loopt)
  • Risico op restschuld is, onder voorwaarden, voor ABN AMRO

Aandachtspunten Overwaarde Hypotheek:

  • Maandelijkse opnames tot maximaal 20 jaar
  • Lagere erfenis
  • U en uw partner moeten allebei de AOW-leeftijd hebben
  • Uw hypotheekschuld stijgt: de rente wordt opgeteld bij de opgenomen overwaarde
  • Besluit u toch te verhuizen, dan moet op dat moment de opgebouwde hypotheekschuld terugbetalen

Wilt u weten hoeveel overwaarde u kunt opnemen? Ga naar abnamro.nl/overwaardehypotheek

Geen financiële reserves

‘Door een aantal tegenvallende investeringen heb ik geen reserves meer. Op een slecht moment, want mijn auto is dringend aan vervanging toe. Omdat ik in een rolstoel zit is het vinden van een auto niet zo makkelijk. Ik ben 75 jaar oud, dus ik ga geen gloednieuwe auto kopen. Maar een aangepaste auto blijft een dure grap. De kosten van de vervangende auto wilde ik dekken met een lening. Helaas bleek dat ik die niet meer kan krijgen vanwege mijn leeftijd. Mijn adviseur bij ABN AMRO opperde daarom de Overwaarde Hypotheek.

Geld in mijn stenen

‘Omdat ik een deel van mijn overwaarde heb gebruikt om dit appartement te kopen, zat er sowieso overwaarde in mijn woning. Daarnaast zijn de prijzen van deze appartementen de laatste anderhalf jaar flink gestegen. Er zat dus genoeg geld in mijn stenen voor een andere auto. Met de Overwaarde Hypotheek kon ik dat te gelde maken.

Geen hogere maandlasten

‘Voor mijn situatie is dit een geweldige oplossing. Ik heb het geld voor een andere auto, maar zit niet met hogere maandlasten. De rente wordt namelijk bij de hypotheekschuld opgeteld. Er blijft later minder voor mijn kinderen over, maar door de stijgende huizenprijzen maak ik me daar niet zo druk om.’

Dit is een partnerpagina. De redactie van Elsevier Weekblad is niet verantwoordelijk voor de inhoud.