Europaboom: groeiaandelen hebben de X-factor

Europese aandelenbeleggers hebben weer reden tot glimlachen. De economie van de eurozone floreert. Bij de huidige Europaboom passen de smaakmakers op de beurs: groeiaandelen.

Sterke economische groei, hogere bedrijfswinsten, een hausse aan fusies en overnames en consumenten en ondernemers die blaken van het vertrouwen. Het gaat goed met de Europese economie, die zich na omvangrijke steun van de centrale bank heeft weten te herstellen. Een blik op de aandelenmarkt is veelzeggend: Europese aandelen zijn het jaar uitstekend begonnen.

Lang is gesomberd dat het nooit meer wat zou worden met Europa, maar de afgelopen jaren hebben zich voldoende redenen aangediend om (opnieuw) te beleggen in het oude continent. Beleggers lijken echter nu pas echt wakker geschud door de duidelijke verbetering van indicatoren voor de Europese economie, zoals de lagere werkeloosheid en de opwaarts bijgestelde groeiverwachtingen. Het herstel is ook meer synchroon én in een groter aantal Europese landen te zien.

Bijna alle internationale instellingen verwachten dat de economie van het eurogebied dit jaar een stijging kan laten zien die aanmerkelijk hoger is dan het gemiddelde van de afgelopen 10 jaar. BNP Paribas Asset Management rekent erop dat de Europese bedrijfswinsten dit jaar met 9,1% kunnen stijgen, met ruimte voor verdere groei gezien de ‘nog altijd relatief lage winstmarges’. De koers-winstverhouding kan een zetje in de rug krijgen van de herstellende winsten, want Europese aandelen zijn lang niet zo hoog geprijsd als Amerikaanse.

De smaakmakers van de beurs

Europese groeiaandelen (MSCI Europe Growth Index) hebben het in de afgelopen tien jaar beter gedaan dan waardeaandelen (MSCI Europe Value Index). In 2017 is het verschil in rendement opgelopen tot meer dan 5%. Aandelen van bedrijven die een bovengemiddelde (winst)groei realiseren, of de potentie daartoe hebben, maken hun claim als de smaakmakers van de beurs dus volledig waar.

Het Parvest Equity Europe Growth-fonds belegt in deze lange termijn groeiparels. Het gaat om bedrijven die met een voorsprong op de concurrentie vaak actief zijn in sectoren met toenemende consolidatie of hoge drempels voor nieuwkomers, die de komende 5 jaar bovengemiddeld kunnen groeien. De beleggingsfilosofie om bedrijven eruit te pikken die stelselmatige winstgroei laten zien, is simpel: aandelenkoersen volgen op lange termijn winsten. Bedrijven die jaren achtereen harder groeien dan de markt zijn dus olie voor de rendementsmotor van het beleggingsfonds.

Het mandje met beleggingen van het Parvest Equity Europe Growth-fonds telt 40 tot 60 aandelen van grote Europese bedrijven[1], waarvan wordt verwacht dat ze over een periode van 3 tot 5 jaar de grootste koersstijgingen kunnen laten zien.

Meer informatie over het Parvest Equity Europe Growth vindt u hier.

[1] Het betreft interne richtlijnen die slechts ter informatie worden vermeld en aan wijziging onderhevig zijn. Prospectusrichtlijnen en de EBi zijn leidend.

Deze publicatie is uitgegeven door BNP PARIBAS ASSET MANAGEMENT Nederland N.V. De in deze publicatie opgenomen opinies zijn het oordeel van BNP PARIBAS ASSET MANAGEMENT Nederland N.V. op het gespecificeerde moment en kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaand bericht.

Parvest Equity Europe Growth, een subfonds van het sicav Parvest is geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten op grond van de Wet op het financieel toezicht. Voor dit product is een prospectus alsmede de Essentiële Beleggersinformatie (EBi) opgesteld met informatie over het product, de kosten en de risico’s. Vraag erom en lees hem voordat u het product koopt. Het prospectus, de EBi alsmede overige informatie zijn verkrijgbaar bij BNP PARIBAS ASSET MANAGEMENT Nederland N.V., Client Service, Postbus 71770, 1008 DG Amsterdam en via www.bnpparibas-am.nl.

De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Dit is een partnerpagina. De redactie van Elsevier Weekblad is niet verantwoordelijk voor de inhoud.

Een slimmere en duurzame voedselketen als beleggingskans

Zonder ingrijpende technologische verbeteringen lijdt een deel van de wereld binnen afzienbare tijd honger. Meer voedsel produceren met minder middelen is zowel de oplossing als een veelbelovend thema voor beleggers. Feit 1: ieder jaar komen er zo’n 83 miljoen te voeden monden bij volgens de VN, terwijl de ruimte om voedsel te produceren krimpt, grondstoffen … Continued

Lees verder

Het blauwe goud is de belegging voor de toekomst

De  behoefte aan water neemt toe, terwijl de voorraad eindig is. Dat maakt van innovatieve bedrijven die de dreigende waterschaarste aanpakken interessante beleggingen. Is het blauwe goud de markt van de toekomst? Feit 1: 70% van het aardoppervlak is bedekt met water[1]. Slechts 2,5% daarvan is geschikt als drinkwater, waarvan twee derde poolijs is. Feit … Continued

Lees verder