Dit is een partnerpagina. De redactie van Elsevier Weekblad is niet verantwoordelijk voor de inhoud.

Appels met appels vergelijken

Wat maakt een appel perfect? Het antwoord daarop is voor iedereen anders. Rond, groot, klein: smaken verschillen nu eenmaal. En daar komt bij dat zelfs een imperfecte appel nog van pas kan komen. In 1973 kruiste de Australische onderzoeker John Cripps een Golden Delicious en een Lady Williams. Het resultaat was de Pink Lady®. Deze … Continued

Lees verder

Een appeltje voor het milieu

De Europese Unie (EU) heeft milieudoelstellingen geformuleerd voor de nabije toekomst. De fruitteeltsector kan daaraan bijdragen. Bijvoorbeeld door niet meer energie verbruiken dan nodig is en door te zorgen voor biodiversiteit in de natuur. Biodiversiteit en een duurzaam middelenverbruik kunnen ook worden toegepast in de productie van appels. Zo zijn bij Pink Lady® de telers … Continued

Lees verder

Over de bloemetjes en bijtjes

In het voorjaar bestuiven de gewassen elkaar. Met de hulp van wind en water maar ook van de bij. De bij vliegt als een handelsreiziger van de ene naar de andere bloem. Kunnen we eigenlijk wel zonder hem? Bestuiven gebeurt door wind, water of dieren en insecten. Bij de bestuiving verplaatsen stuifmeelkorrels zich van de … Continued

Lees verder

De vrienden van de appel

In een gezonde boomgaard barst het van de vleermuizen, mezen en lieveheersbeestjes. Dit zijn welkome gasten voor de appelteler, omdat zij schadelijke insecten eten. Dankzij hun hulp blijft de biodiversiteit in de boomgaard behouden en worden de appels op milieuvriendelijke wijze geteeld. Biodiversiteit in de boomgaard is van groot belang voor de natuurlijke bestrijding van … Continued

Lees verder

‘Terroir’: het geheim van een goede appel

Wijnliefhebbers zijn bekend met het Franse begrip ‘terroir’: de invloed van grond, ligging en klimaat op de druif. Kenners beweren zelfs het verschil te proeven tussen wijn van de noordelijke helling of die van het zuiden op dezelfde wijngaard. Minder bekend is dat het terroir óók een rol speelt in de smaakontwikkeling van appels. De … Continued

Lees verder

Van de boom naar de winkel

Aan het moment dat je in een appel bijt, gaat een lange weg vooraf. Bij Pink Lady® duurt het alleen al zeven maanden voordat de appels geoogst mogen worden. Pas na een handmatige oogst en een strenge selectie komen de appels in de supermarkt terecht. Elke appeloogst begint met de aanplant van de appelbomen. De … Continued

Lees verder