Vijf interieurtrends voor 2020

De zomer van 2019 is nog maar net voorbij en we kijken alweer vooruit naar 2020. Welke trends kunnen we verwachten? Wat voor moois brengt de vt wonen&design beurs? Gaan we voor minimalistisch of juist niet? Het zijn vragen waar u het liefste nú al het antwoord op krijgt.

Als u uw interieur een oppepper wil geven met de nieuwste trends, wil het helpen om wat rond te neuzen op Pinterest, Instagram of een van de vele interieurblogs. Om u een eind op weg te helpen, geven we hier vast de vijf belangrijke interieurtrends voor 2020.

Duurzaamheid en milieubewust

Zoals wellicht bekend, wordt duurzaamheid een steeds belangrijker thema. Oók in de interieurwereld. Naar verwachting zal duurzaamheid in 2020 alleen maar groter en belangrijker worden.

Steeds meer consumenten willen weten waar de producten die ze aanschaffen vandaan komen, hoe ze zijn geproduceerd en wat de waarden zijn van het bedrijf dat heeft gemaakt. Een goed voorbeeld is de ledlamp, een mooie duurzame vervanger van de in Nederland verboden gloeilamp.

Natuurlijke tinten en materialen

Wie de laatste trends volgt, weet dat natuurlijke tinten en materialen niet mogen ontbreken in het interieur. Denk aan rotan stoelen, rieten manden en houten vloeren die FSC gekeurd zijn. Een ander materiaal dat tegenwoordig veel terugkomt in interieurs is jute. Na katoen is jute het meest gebruikte materiaal en bovendien is het één van de goedkoopste materialen. Jute heeft een fijne structuur en zorgt voor een stoere uitstraling.

Bamboe, dat veel weg heeft van hout, brengt daarentegen weer meer een exotische sfeer in huis. Of haal groen in huis en maak het minimalistische interieur compleet met een bamboeplant. Dat staat niet alleen leuk, de planten zuiveren ook nog eens de lucht.

Klein wonen

Steeds meer mensen trekken naar de steden toe. Door het groeiende tekort aan ruimte komen er ook steeds kleinere appartementen en studio’s op de markt. Het aantal vierkante meters komt vaak niet boven de vijftig uit, wat betekent dat er creatief moet worden omgegaan met de beschikbare ruimte. De oplossing is hybride wonen. Dit houdt in dat de gemeenschappelijke ruimtes in huizen niet langer allemaal gescheiden zijn.

In reactie op de grote trek naar de stad zijn er ook steeds meer mensen die juist de drukte ontvluchten en de rust buiten de stad opzoeken. Maar ook daar is de trend van kleiner wonen terug te zien met de groeiende populariteit van de zogenoemde tiny homes.

Warmte

In 2020 speelt warmte in het interieur ook weer een grote rol. Dat wil zeggen warmte door kleur- en lichtgebruik en niet zozeer de warmte die van de verwarming afkomt. Warmte in het interieur zorgt voor een uitnodigende, aangename en rustige sfeer. Het is de perfecte basis voor het creëren van het thuisgevoel.

Een mooi voorbeeld van het toevoegen van warmte aan uw interieur is gebruik maken van roestkleuren met een rode ondertoon. Ook kunt u veel met de verlichting spelen door bijvoorbeeld sfeerlampen aan het interieur toe te voegen of speciale raamdecoratie uit te kiezen. Plissegordijnen in top down bottom up-uitvoering zijn aan beide kanten te bedienen waardoor u zelf bepaalt hoeveel lichtinval en privacy u heeft.

Wanneer u voor sfeer wil gaan, is een combinatie van raamdecoraties heel geschikt. Neem bijvoorbeeld jaloezieen met mooie overgordijnen. Overdag de jaloezieën open en ‘s avonds de overgordijnen lekker dicht, ideaal. Dit geeft uw woning direct veel sfeer en warmte!

Welke interieurtrend is uw favoriet en waarom?

Dit is een partnerpagina. De redactie van Elsevier Weekblad is niet verantwoordelijk voor de inhoud.